ZAC logo website

  • Slider homepage 10 maarschalkerwaard pad
  • Slider homepage 8 lopers start ov
  • Slider homepage 5 atletiekbaan ov
  • Slider homepage 4 overvecht atletiekbaan
  • Slider homepage 9 start lopers
  • Slider homepage 7 ov
  • Slider homepage 1 overvecht
  • Slider homepage 6 start kampong 5km

Zomeravondcup 2008

Agnes Schipper en Bart Wassenberg winnaars Zomeravondcup 2008  

Eindelijk zorgde de Bilt voor gunstig loopweer bij de laatste wedstrijd van de Zomeravondcup en dat was meteen te merken aan de eindtijden. Winnaar van de avond werd Ben van Dijk van Hellas, die met 33.58 meer dan een minuut sneller was dan twee weken eerder op hetzelfde parcours. Vijf seconden later finishte Bart Wassenberg, die daarmee winnaar werd van het Zomeravondcup overall klassement in 2008. Op de derde plaats kwam Erik van den Broek van Triatlon in 34.10. Sergio Lizana Calvo van CA Alcorcon Madrid finishte in dezelfde tijd.

Snelste vrouw was op 11 juni Inge Dijkman van Ron Clarke, Zij liep de 10 kilometer in 40.50, tweede werd Marijke Dijkstra van Phoenix (42.10) en derde Danielle van Wegen van Triathlon in 43.20. Winnaar van het overall klassement bij de vrouwen werd Agnes Schipper van Helllas. De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Phoenix atlete Lia Wijnberger in 19.01 en bij de mannnen door Gert Jan Haze van Loopgroep Aart Stigter in 17.48, De laatste wedstijd gingen een record aantal van ruim 320 deelnemers van start. De sportmassageprijs van Trias Fysiotherapie voor de 50e plaats bij de mannen en de 50e plaats bij de vrouwen was voor Edwin van Voorthuizen uit Maarn en Merel Wormgoor uit Utrecht

cupwinnaars 2008c

Warm weer ook bij derde wedstrijd

  start28052008-3

Wederom een flinke opkomst bij derde wedstrijd van de Zomeravondcup op 28 mei met bijna 300 lopers op de 5 en 10 kilometer. De hoge temperaturen speelde een rol bij de eindtijden. Bij de 10 kilometer wedstrijd sloeg winnaar Ben van Dijk (Hellas) na 5 kilometer een klein gaatje, dat door de achtervolgers niet meer werd dichtgelopen. Op de tweede plaats eindigde Bart Wassenberg (Hellas); derde werd Ralf van der Rijst van Clytoneus. Voor de overwinning in het eindklassement (over 3 wedstrijden) lijkt Bart Wassenberg de meeste kans te maken.

Bij de vrouwen werd de 10 kilometer gewonnen door Agnes Schipper (Hellas) die redelijk hittebestendig bleek en met een tijd van 39.57 sneller was dan bij de tweede wedstrijd. Agnes lijkt ook af te gaan op de overwinning in het eindklassement bij de vrouwen. Tweede, op 9 seconden, werd op 28 mei Evelien Broeke (Triathlon) en derde Patricia Schreurs (Hellas). De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Jeroen Wien uit Utrecht. Bij de vrouwen werd Karin Vlemmix uit Zeist eerste.

Tweede wedstrijd gewonnen door Agnes Schipper en Niels de Bruin

  1e M 13052008b 1e V 13052008b

Ruim 200 lopers gingen van start bij de tweede wedstrijd om de Zomeravondcup op 13 mei. Het warme zomerweer al zo vroeg in mei bleek voor velen een flinke handicap. "Na zes kilometer werd het zwaar, ook omdat ik alleen kwam te lopen" vond Niels de Bruin (BAV), die in 2000 al eens het Zomeravondcupklassement won. Hij finishte desondanks ruim voor John van Dijk (AKU) en Erik van den Broek van Triathlon.
De winnende tijd (33:40) van Niels en van vele andere lopers was vooral door de hoge temperatuur langzamer dan zij hadden gedacht te lopen. Bij de vrouwen ging de winst naar Agnes Schipper van Hellas met een eindtijd van 40:23. Drie weken eerder, bij de eerste wedstrijd, was zij bijna een minuut sneller. Tweede werd Inge Dijkman van Ron Clarke en derde Patricia Schreurs (Hellas).
De prijs voor een sportmassage door Trias Fysiotherapie gaat deze keer naar Frank van der Mark uit Bilthoven en Kitty Koeman uit Utrecht.

Bart Wassenberg wint eerste wedstrijd in 2008  start22042008

Onder goede weersomstandigheden werd op 22 april de eerste wedstrijd van de Zomeravondcup in 2008 gelopen. Met ruim 300 deelnemers werd het aantal inschrijvingen van de eerste wedstrijd van het jaar ervoor weer overtroffen. De eerste wedstrijd werd bij de mannen afgetekend gewonnen door Bart Wassenberg van Hellas in 33 min.30 sec. Op de tweede plaats eindigde Ben van Dijk (Hellas), derde werd Erik van den Broek (Triathlon). Bij de vrouwen ging de overwinning naar Edith Kortekaas van Hellas in 38 min 30 sec, Agnes Schipper (Hellas) en Inge Dijkman (Ron Clark) werden tweede en derde. Speciale prijzen, beschikbaar gesteld door Trias Fysiotherapie, gingen naar Adriaan Oprins van Loopgroep PK die 50e werd bij de mannen en Monique Wiegel die als 50e vrouw over de finish ging. Bij de jeugloop gingen op de 1000 meter en op de mijl de overwinningen naar Hellas-atleten en atleetjes.

Parcours door Amelisweerd opnieuw nagemeten

  parcoursmetingapril08klein
Afgelopen dinsdag 15 april is het parcours van de 10 kilometer wegwedstrijd door Amelisweerd door de Atletiek Unie voor de tweede maal officieel nagemeten (zie foto). De nieuwe meting bevestigde de uitkomst van een eerdere meting vorig jaar mei. Het oude parcours, blijkt ongeveer 90 meter te kort. De wedstrijden op 22 april en 13 mei a.s. zullen daarom vanaf een nieuwe startplaats starten. Ook de kilometerpunten zijn uiteraard aangepast. Daarmee heeft de loop door Amelisweerd nu ook een officieel erkend en gecertificeerd 10 kilometer parcours. Je kunt er dus van verzekerd zijn een officiele 10 kilometer afstand te lopen.
Mei vorig jaar was al het Zomeravondcup parcours vanaf atletiekbaan Overvecht door de Atletiek Unie nagemeten en vervolgens aangepast. De laatste twee wedstrijden van de Zomeravondcup in 2007 werden hier al over een officieel erkend 10 kilometer parcours gelopen.

Wisselbeker voor winnaars klassement

Dit jaar wordt een nieuwe wisselbeker uitgereikt aan de winnaars van het totaalklassement bij de mannen en de vrouwen. Op de beker staan de namen van de eerdere (27) winnaars. Ieder jaar zullen de namen van de nieuwe winnaars hieraan toegevoegd worden. Zij mogen de beker vervolgens een jaar lang in hun bezit houden. 

logo Facebook kl
© 2013 |  Webdesign Patricia Tureay