ZAC logo website

  • Slider homepage 10 maarschalkerwaard pad
  • Slider homepage 9 start lopers
  • Slider homepage 5 atletiekbaan ov
  • Slider homepage 8 lopers start ov
  • Slider homepage 1 overvecht
  • Slider homepage 6 start kampong 5km
  • Slider homepage 7 ov
  • Slider homepage 4 overvecht atletiekbaan

Zomeravondcup 2010

Agnes Schipper en Laurens Miserus winnaars 2010

agnesruda3x3 Woensdag 9 juni 2010 is de Zomeravondcup 2010 afgesloten met weer een uitstekende opkomst. Ook de loopomstandigheden waren goed bij deze vierde wedstrijd, al was de luchtvochtigheid hoog. De tijden bleven daardoor iets achter bij die van de derde loop. Overalll winnaars in het eindklassement werden Laurens Miserus en Agnes Schipper, beiden van de Triathlon afdeling van Hellas Utrecht. Laurens liet deze reeks twee keer een eindtijd van in de 33 minuten noteren en eindigde bij de vierde loop in 34:47 (2e). De eindoverwinning in de Zomeravondcup 2010 was toen al veilig gesteld. Agnes Schipper noteerde deze serie wedstrijden drie keer een mooie eindtijd van in de 38 minuten. De laatste wedstrijd won zij in 38:47. Op de foto Agnes Schipper en Ruda van van Zeijst, gehuldigd voor de eerste en tweede plaats in de categorie vrouwen 40 van het eindklassement.

Bij de laatste wedtrijd op 9 juni ging de overwinning bij de heren naar Bart Wassenberg van Hellas in 33.46. Tweede was Laurens Miserus en derde werd John van Dijk van AKU in 35:05. Bij de vrouwen eindigde Evelien Broeke van Triathlon Amersfoort op de tweede plaats met 39:13. Derde werd Annemieke Breukink van Hellas in 40:37.

Op 9 juni stond ook de 5 km weer op het programma. Het blijkt dat zowel wedstrijdlopers als beginners dit een goed alternatief vinden. De bedoeling is daarom ook deze afstand volgend jaar officieel door de Atletiekunie te laten vaststellen. De overwinning op de 5 km ging deze avond naar Saskia Uittenbosch van VAV in 20:01. Bij de mannen won Wilfred Verhagen van Loopgroep Aart Stigter in een mooie tijd van 17:30.

May Kerstens loopt nieuw parcoursrecord

maykerstens2x2
De derde wedstrijd van de Zomeravondcup op 26 mei liet wederom uitstekende tijden zien, mede dankzij goede weersomstandigheden. Het idee dat het parcours rond de Vecht langzamer is dan het Zomeravondcup parcours door Amelisweerd is hiermee meteen uit de wereld. Velen liepen snellere tijden dan bij de tweede loop. Eén daarvan was May Kerstens, die meteen maar het parcoursrecord verbrak met 9 seconden en eindigde in de uitstekende tijd van 37.49. Winnaar bij de mannen werd Laurens Miserus in 33.36. Daarmee was hj ruim 20 seconden sneller dan op 11 mei. Bij de vrouwen eindigde Annemieke Breukink op de tweede plaats en Evelien Broeke werd derde.Bij de mannen werd Bart Wassenberg tweede in 33.49 en Wilfred Verhagen derde in 34.55.In het overall klassement staan na 3 wedstrijden nu Laurens Miserus en Tatjana Cernochova bovenaan. Veel kan hier nog veranderen bij de vierde wedstrijd.

Abraham klasse, net geen parcoursrecord

  Het parcoursrecord (31.19) leek er dit keer toch echt aan te gaan. Abraham Zewdie is in vorm en ging ervoor bij de tweede wedstrijd van de Zomeravondcup op 11 mei in Maarschalkerweerd. Maar helaas, hij kwam zeven seconden tekort. Met iets meer tegenstand was het misschien wel gelukt. Niettemin eindigde Abraham in een prachtige tijd van 31.26. Tweede werd Laurens Miserus in 33.59 en derde Ronald de Roos in 34.40. Kou, regen en een zwakke wind waren geen belemmering voor meer uitstekende tijden. In tegendeel, veel deelnemers liepen een persoonlijke toptijd. Bij de vrouwen werd het uiteindelijk een close finish tussen May Kerstens, Patricia Schreurs en Agnes Schipper. Uiteindelijk won May in 38.17 voor Patricia in 38.19 en Agnes in 38.22. In de voorlopige stand voor de overall eindoverwinning in de Zomeravond Cup 2010 leiden Agnes Schipper en Abraham Zewdie.

Abraham Zewdie benadert parcoursrecord Maarschalkerweerd

De temperatuur was goed voor snelle tijden bij de eerste wedstrijd van de Zomeravondcup op 20 april 2010. Abraham Zewdie won bij de mannen in een knappe tijd van 31.47. Zonder de forse wind had hij misschien wel het parcoursrecord gebroken. Dat staat al sinds 2003 op 31.19, toen nog gelopen op het officieuze parcours. De nationaal kampioen op de triathlon Dirk Wijnalda eindigde als tweede in 33.34 en Marcel Uppelschoten werd derde in 34.02.

Bij de vrouwen liet Agnes Schipper zien dat de 38 minuten grens binnen bereik komt. Zij won in een mooie tijd van 38.27. De strijd om de tweede en derde plaats was hier spannend. Tweede werd Anneke Steens in 40.25 en derde Annemieke Breukink in 40.27. Rond de 330 deelnemers gingen van start op deze eerste 10 kilometer wedstrijd van de Zomeravondcup.
Abraham Zewdie en Dirk Wijnalda op 20 april al direct na de start aan de leiding (foto: Pieter van Dijk).start 20042010

logo Facebook kl
© 2013 |  Webdesign Patricia Tureay