ZAC logo website

  • Slider homepage 7 ov
  • Slider homepage 8 lopers start ov
  • Slider homepage 1 overvecht
  • Slider homepage 4 overvecht atletiekbaan
  • Slider homepage 10 maarschalkerwaard pad
  • Slider homepage 5 atletiekbaan ov
  • Slider homepage 6 start kampong 5km
  • Slider homepage 9 start lopers

Zomeravondcup 2009

Bart Wassenberg en Patricia Schreurs winnen eindklassement Zomeravondcup 2009

Overall winnaars van de 28e Zomeravondcup 2009 werden Bart Wassenberg bij de mannen en Patricia Schreurs bij de vrouwen, beiden van Hellas. Bart stelde met een tijd van 33.15 bij de vierde wedstrijd de overwinning veilig. Joop Pauw (Hellas) en Ronald van den Heuvel (Atverni) volgden in het klassement kort daarop. Patricia kon het bij de laatste wedstrijd iets rustiger aandoen. De eindoverwinning in het klassement was eerder al min of meer veilig gesteld. mede dankzij een door haar gelopen nieuw parcoursrecord bij de derde wedstrijd.

 Parcoursrecord Abraham Zewdie bij vierde wedstrijd

az2x15 Donkere wolken waren er bij de start van de vierde wedstrijd van de Zomeravondcup op 10 juni 2009. Door een dreigende onweersbui werd de start een kwartier uitgesteld. Lastig voor de bijna 300 deelnemers die al waren warmgelopen. Desondanks werden er uitstekende tijden genoteerd. Bewondering was er voor Abraham Zewdie van Loopgroep Aart Stigter, al bijna Master45, die eerste werd in een nieuw parcoursrecord van 32:27. Tweede werd Thijmen Schouten van Loopgroep PK in een tijd van 32:58. Derde werd Ronald van den Heuvel van Atverni in 33:08. Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Agnes Schipper van Hellas in 38:35, tweede werd Patricia Schreurs van Hellas in 39:27 en derde Carolina Verspuij van OSM '75 in 41:06.

Patricia Schreurs verbetert parcoursrecord Overvecht

Ook bij de derde wedstrijd op 27 mei was er weer een goede opkomst. Ondanks de finale van de Europacup en de voorspelde regen, die gelukkig uitbleef, startten er een kleine 300 deelnemers. En er werden goede tijden gelopen. Patricia Schreurs verbrak het oude paroursrecord op de 10 km met bijna een minuut en liep een uitstekende tijd van 37.57. Agnes Schipper kwam in de buurt van het oude record, maar bleef op 39,27 steken. Derde op de 10 km bij de vrouwen werd Marijke Dijkstra in 40.35.
Bij de 10 km mannen won Bart Wassenberg voor de tweede keer dit jaar met een tijd van 33.26; ruim 10 seconden sneller dan de vorige wedstrijd. Joop Pauw werd opnieuw tweede in 33.31 en Thijmen Schouten eindigde als derde in 33.39. In de strijd om de eindoverwinning van de Zomeravondcup staat Bart Wassenberg 23 seconden voor op Joop Pauw en 30 seconden op Ben van Dijk. Bij de vrouwen lijkt Patricial Schreurs op de overwinning af te gaan.
Op de 5 km liep Hans Rawee Uit Amersfoort 17.56 en eindigde voor Florian Koopmans uit Utrecht en Maurik van den Haak uit Kockengen. De snelste vrouw op de 5 km was Annemiek Breukink uit Odijk in 19.28. Marloes Koedam uit Veenendaal en Saskia van Laar uit Utrecht werden 2e en 3e.

molen27102009 Een sfeerbeeld tijdens de derde wedstrijd op 27 mei 2009 (foto: Fleur Jansen).

Aart Stigter wint tweede wedstrijd

Een fenomeen in de Nederlandse atletiek. Zo kunnen we Aart Stigter zeker noemen. Ook als Master50 versloeg hij het complete veld en won met een uitstekende tijd van 32.38 de tweede wedstrijd van de Zomeravondcup op woensdag 12 mei. Een stevige wind bleek voor velen van de bijna 300 deelnemers geen belemmering om goede tijden neer te zetten. Op de tweede plaats eindigde Wouter Kegge van het Nieuwgeinse Clytoneus in 33.34. Op de derde en vierde plaats kwamen Ben van Dijk en Bart Wassenberg, beiden Hellas, beiden ook in dezelfde tijd (33.40). May Kerstens van Hellas won bij de vrouwen in 39.10. Ook hier liep een Master50 sterk: Inge Dijkman van Ron Clarke werd tweede in 39.57. Agnes Schipper eindigde als derde in 40.34. Zij leidt daarmee ook in het tussenklassement voor de eindzege bij de vrouwen. Bij de mannen zijn Bart Wassenberg en Ben van Dijk in een interessante strijd om de eindoverwinning in het overall klassement verwikkeld.

Bart Wassenberg wint eerste wedstrijd in 2009

De eerste wedstrijd van de Zomeravondcup 2009 is gewonnen door Bart Wassenberg van Hellas Utrecht. De winnaar van het Zomeravondcup eindklassement in 2008 plaatste op het laatste stuk een demarrage en versloeg daarmee Joop Pauw, Ben van Dijk en Marcel Uppelschoten met enkele seconden. Voor Marcel Uppeslchoten een opmerkelijke prestatie zo kort na zijn sterke marathon in Utrecht (2.31.30) van acht dagen geleden. De 33.40 van winnaar Bart Wassenberg is 10 seconden langzamer dan zijn snelste tijd van vorig jaar op het zelfde parcours. Bij de vrouwen was de overwinning voor Patricia Schreurs van Hellas die aan een sterk seizoen bezig is. Zij won in in 38,31; tweede werd Evelien Broeke van Triathlon op bijna een minuut. Als derde vrouw finishte Agnes Schippers van Hellas, vorig jaar winnares van het overall klassement bij de vrouwen. Voor een herhaling van die prestatie zal er nog een flink tandje bij moeten. Bij de prestatielopers was er een uitstekende prestatie van Laurens Miserus uit Utrecht met een eindtijd van 34.56.

Bij de pupillen werd op de 1000 meter bij de meisjes Quirine de Gast eerste en bij de jongens Merijn Muskens, beiden Hellas in een tijd van resp. 3:43 en 3.42. Op de mijl won Yared Stifanos bij de jongens in een mooie tijd van 5.13. Bij de meisjes werd Saskia Mulder eerste in 6.38.

logo Facebook kl
© 2013 |  Webdesign Patricia Tureay