ZAC logo website

  • Slider homepage 10 maarschalkerwaard pad
  • Slider homepage 9 start lopers
  • Slider homepage 5 atletiekbaan ov
  • Slider homepage 8 lopers start ov
  • Slider homepage 1 overvecht
  • Slider homepage 6 start kampong 5km
  • Slider homepage 7 ov
  • Slider homepage 4 overvecht atletiekbaan

Zomeravondcup 2011

Bart Wassenberg en Judith de Wildt winnaars Zomeravondcup 2011

Bij de vierde van de 30e editie van de Zomeravondcup werd het startschot bij de 10 km wedstrijd gelost door de wethouder sport van de stad Utrecht, Rinda den Besten. Zelf liep ze tien minuten later met veel plezier de 5km mee. Het was beter loopweer dan de vorige wedstrijd, 18 graden en op de terugweg wind mee.

Na 2 kilometer maakte Bart Wassenberg al duidelijk dat hij niet alleen de overwinning op de 10 km wilde maar ook een goede tijd wilde neerzetten. Hij liep weg van zijn enige volger, Jiri Kemper van AV’23 uit Amsterdam. Op grotere afstand volgden John van Dijk (AKU) en Joop Pauw (Hellas). Daarachter kon Remco Valkenhuizen net niet aansluiten bij dit duo. Bart kreeg het tussen 3 en 5 km even wat moeilijker, maar had op de terugweg met veel wind mee het ritme weer goed te pakken en kwam na het inhalen van de 5km lopers op de baan uit op zijn beste tijd van deze serie Zomeravondcups in 33.38. De volgorde van de namen bij de heren was ondertussen niet veranderd, maar de achterstand was wel opgelopen tot rond de minuut. Bij de heren verder vooral veel persoonlijke records. Bij de dames was er wel veel strijd tussenJudith de Wildt van Hellas en triatlete Agnes Schipper, welke laatste de eindsprint verloor met vier seconden. Het leverde een pr op voor Judith met 38.44 op de 10km.

Het Zomeravondcupklassement werd over drie wedstrijden bij de heren gewonnen door Bart Wassenberg met op de 2e plaats Bert Sandee die met 35.40 ook een heel goede laatste wedstrijd liep. Bij de dames was de totaaltijd van Judith de Wildt over drie wedstrijden 23 seconden sneller dan die van Agnes Schipper waardoor Judith de opvolgster werd van Agnes als winnares van de Zomeravondcup.

De 5km werd bij de heren gewonnen door de pupil van Hellastrainer Jos Wijnen, Mohammed El Aissati met een tijd van 16.13 op 13 seconden gevolgd door oud Hellastopper Jeroen Broekzitter en op de 3e en 4e plaats Eric Korver en Rene de Boer eveneens van Hellas.

Bij de dames werd de 5km gewonnen door triatlete Monica Gorska in 20.52 met op de 3e plaats weer een triatlete Jolien de Klein en daartussen zat Marieke Dijkstra van Phoenix. Met een totaal van 276 deelnemers was deze 4e wedstrijd van de 30e Zomeravondcup 2011 iets minder goed bezet dan de 3e wedstrijd toen er ongeveer 30 prestatielopers op de 10km meer waren. De wedstrijd en de prijsuitreiking die daarop volgde verliepen in een prima sfeer.

8-6-links 8-6-rechts-2
Voor de start op 8 juni op de prachtig gerenoveerde atletiekbaan Overvecht spreekt wethouder Rinda den Besten de lopers toe.

Rachid Bouazza brengt parcoursrecord op 31:05

De derde van de 30e editie van de Zomeravondcup moest een speciale wedstrijd worden met een aantal uitgenodigde (sub)toplopers en een speech en het startschot van burgemeester Wolfsen van de stad Utrecht. Het weer was zoals de laatste tijd, dus warm en zonnig. Na de toespraak van de burgervader kregen Tineke Diepenbrock en Wim Damen (aktief vanaf de eerste loop) bloemen overhandigd en de burgemeester een jubileumshirt van de Zomeravondcup.
aatineke aawim aawolfsen
Tien minuten later dan gepland kon er gestart worden voor de 10km langs kasteel Zuilen en de Vecht. Na 2 km maakte de in het Spaanse Segovia wonende Marokkaan Rachid Bouazza zich los van het kopgroepje met de in Nederland wonende Mike Barsaiyan (Olympus '70) uit Burundi en de andere Marokkaanse deelnemer Snoussi Ramdan. Rachid kon de voorfietser goed blijven volgen in een tempo van 3.05 per km, maar moest op de terugweg met wind tegen toch wat terrein prijsgeven, maar wist toch in een nieuw parkoersrecord van 31.05 op de 10km te finishen. De achterstand van de Burundees (die uiteindelijk wel een nieuw pr liep in 32:37) was inmiddels opgelopen tot meer dan anderhalve minuut. Maar hij moest ook alles alleen doen, want Ramdan zat weer een minuut achter hem. De winnaar van de tweede wedstrijd en waarschijnlijke klassementswinnaar Bart Wassenberg zat een kleine minuut achter de nummer drie. Daarachter werd de eindsprint voor de vijfde plaats nipt gewonnen door nieuwkomer Martijn Vergeer in 34:48 voor Joop Pauw in 34.49.

Bij de dames ging de winst duidelijk naar Eveline Broeke van AV Triathlon in 38.38 voor onze eigen LAT-ster en oud-winnares Patricia Schreurs in 39.01 voor de als derde aankomende dame en triatlete Agnes Schipper in 39.18 over 10km. De 5km werd bij de heren gewonnen door oud Hellastopper Jeroen Broekzitter in 16.23 en bij de dames door nieuwe LAT-ster schaatster Monique Zijlstra in 21.01. Met een totaal van 328 deelnemers mag deze 3e wedstrijd van de 30e Zomeravondcup 2011 zeker een succes genoemd worden.

aabouazza aabarsyan aaschreurs
V.l.n.r. Rachid Bouazza, Mike Barsaiyan en Patricia Schreurs

Winnaars 5 km op 19 april 2011

  

Bij de vrouwen werd de 5 km gewonnen door Edith Kortekaas (niet op de foto). Tweede werd Floortje Gierman (links) en derde Anneke Steens (rechts). Bij de heren werd eerste Joshua Groen (midden), tweede werd Mohammed Faissal (links) en derde Eric Korver (rechts).

Bart Wassenberg en Agnes Schippers winnen tweede wedstrijd 2011

Met rond de 350 deelnemers was de tweede loop van de Zomeravondcup 2011 een geslaagd evenement. Niet alleen de 10 kilometer was goed bezet, maar ook de 5 kilometer op het nieuwe parcours door Amelisweerd blijkt een succes. De 10 kilometer werd gewonnen door Bart Wasssenberg (Hellas) in 33:57, die daarmee ook een flinke gooi doet naar de overwinning in het eindklassement. Hetzelfde geldt voor Agnes Schippers van Hellas; zij won de 10 kilometer in een tijd van 39:56. Beiden gaan aan de leiding in het overall klassement na 2 wedstrijden. Voor de eerste plaats in het eindklassement voor de vrouwen zijn Ruda van Zeijst (Loopgroep Aart Stigter) en Judit de Wildt (Hellas) overigens ook nog zeker kanshebber. De eerste plaats van Bart Wassenberg lijkt hier minder bedreigd. De tussenstand voor het eindklassement is te vinden bij de uitslagen op deze website.


Voor de tweede en derde plaats bij de 10 kilometer op 10 mei was er een close finish, waarbij Ruda van Zeijst (40:41) net voor Tatjana Cernochova (40:42) over de streep kwam. Bij de mannen eindigden Danny van den Ham (34:52) en Joop Pauw (35:11) op de tweede en derde plaats.

Op de 5 kilometer werden snellere tijden gelopen dan bij de eerste wedstrijd van dit jaar. De 5 kilometer werd gewonnen door Ronald van den Heuvel in 16:51. Tweede werd Jeroen Broekzitter met 16:55 en derde Niels-Peter Foppen in 17:18. Bij de vrouwen won Floortje Gierman in 20:25, tweede werd Monica Gorska in 21:19 en derde Annique Priesterbach met een tijd van 22:00

30-jarig jubileum: toploop op 25 mei

Dit jaar is een speciaal jubileumjaar. Voor de dertigste keer wordt de Zomeravondcup gehouden. Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Het getal 30 zal dit jaar op vele manieren centraal staan. Zo wordt de 3e loop van dit jaar - op 25 mei - een toploop met atleten die rond of misschien onder de 30 minuten kunnen lopen. Snelle atleten zullen zich melden. Zo is deelname toegezegd van Utrechts Running team (URT) leden Gert Jan Wassink, Jorit van Malsen, Jarno van Miltenburg en Milco Driessen. Jorit liep in 2010 een persoonlijk record op de 10 km van 29:54, Jarno liep dat jaar 31:15. Gert Jan Wassink heeft een pr van 30:20 en Milco 's pr staat op 32:11. Dat belooft dus een mooi spektakel. Deelname is verder toegezegd door Mike Barsaiyan van Olympus'70 die onlangs in de Krakelingenloop een tijd van 31:55 neerzette. Ook wordt deelname verwacht van Abraham Zewdie, in 2010 liep hij een nieuw Nederlands record bij de M45 in 31:01. Ook andere topatleten en -atletes worden benaderd. Het prijzengeld is deze avond verdubbeld. Het startschot zal op 25 mei door burgemeester Wolfsen worden gelost. Bij de laatste wedstrijd op 8 juni zal wethouder van Sportzaken Rinda den Besten het startschot geven. Mogelijk loopt zij daarna zelf ook mee bij de laatste wedstrijd van 2011.

Zomerse eerste wedstrijd ZomerAvondcup 2011

De weersomstandigheden leken gunstig tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen. Maar uiteindelijk zorgde de hoge temperatuur ervoor dat het aanvangstempo door veel lopers niet vastgehouden kon worden. Ook de kopgroep bij de mannen overkwam dit. Uiteindelijk bleek Wouter Kegge van Clytoneus een klasse apart en eindigde met een ruime voorsprong op de eerste plaats in een mooie tijd van 32:22. Bart Wassenberg (Hellas) werd tweede in 34:01. John van Dijk werd derde in 34:44.
Bij de vrouwen won Judith de Wildt van Hellas in 39:28, gevolgd door Agnes Schipper (Hellas) in 40:11 en Anneke Stavenga (Loopgroep Aart Stigter) in 40:32.

Het nieuwe 5 km parcours leverde een uitstekende bezetting op en mooie tijden. Eerste drie bij de vrouwen werden Edith Kortekaas in 18:48, Floortje Gierman in 19:57 en Anneke Steens 20:41, allen van Hellas. Bij de mannen won Joshua Groen van Triathlon in 17:27 voor Mohammed Faissal van Hellas met 17:33 en Eric Korver (Hellas) in 17:43.

De tijdregistratie met chips werd aan het eind geplaagd door een stroomstoring, waardoor voor een klein deel van de uitslagen moest worden overgeschakeld op videobeelden. In een enkel geval was op deze finishbeelden het startnummer niet goed leesbaar. 

Op 19 april zijn van de deelnemers foto's gemaakt door sportfotograaf Wim de Bruijne. Deze foto's zijn te bekijken via zijn website wimdebruijne.nl

logo Facebook kl
© 2013 |  Webdesign Patricia Tureay