ZAC logo website

  • Slider homepage 7 ov
  • Slider homepage 8 lopers start ov
  • Slider homepage 1 overvecht
  • Slider homepage 4 overvecht atletiekbaan
  • Slider homepage 10 maarschalkerwaard pad
  • Slider homepage 5 atletiekbaan ov
  • Slider homepage 6 start kampong 5km
  • Slider homepage 9 start lopers

Klassement

Klassement

Het hoofdnummer van de Zomeravondcup is en blijft het 10 kilometer eindklassement. Dit klassement wordt opgemaakt over vier lopen. Maar uiteindelijk tellen alleen de drie snelste tijden mee. Je kunt dus een keer laten schieten of je een keer een mindere dag veroorloven.

Het klassement wordt opgemaakt voor elke categorie en voor wedstrijd- en prestatielopers en mannen en vrouwen apart. Wedstrijdlopers komen uit in 5-jaars-categorieën. De prestatielopers strijden onderling in een aparte categorie. De man en vrouw met uiteindelijk de snelste totaaltijd over 3 x 10 kilometer krijgen de 'Zomeravond Cup' wisselbeker uitgereikt; een beker die al door veel bekende atleten werd gewonnen.

Daarnaast is er een prijzenbedrag van in totaal zo'n 1.000 euro beschikbaar voor de snelste drie lopers van elke categorie. Zijn er minder dan tien deelnemers in een categorie dan worden twee prijzen toegekend; bij minder dan vijf deelnemers één prijs. Voor het eindklassement van de prestatielopers (m/v) zijn vijf prijzen beschikbaar.

Wil je meedoen aan het klassement dan is het nodig dit vooraf aan te geven. Dit kan het gemakkelijkste via de voorinschrijving, maar eventueel kan het ook nog via de na-inschrijving voorafgaand aan de eerste of (uiterlijk de) tweede loop. Daarna kan het niet meer. Heb je je voor de eerste loop eenmalig ingeschreven en schrijf je je voorafgaand aan de tweede alsnog in voor deelname aan het klassement, dan telt de tijd van de eerste loop mee.

De tussenstanden van het klassement worden na de tweede en derde loop steeds via www.zomeravondcup.nl gepubliceerd. Uiteraard verschijnt hier ook de uitslag van het eindklassement. Kijk voor de eindstanden van het Zomeravondcup-klassement van de afgelopen jaren bij uitslagen op deze website.

Inschrijving voor het klassement kan via de hoofdstukje inschrijven op deze website. Daar is ook te vinden wat de kosten zijn. Inschrijven voor het klassement kan ook nog op de avond van de eerste loop op dinsdag 18 april 2017. De voorinschrijving voor het klassement van de Zomeravondcup sluit op zondag 16 april 2017.

IMG 003718X8

logo Facebook kl
© 2013 |  Webdesign Patricia Tureay